O Hartweger centru

Upoznaj Hartweger tim

U Hartweger centru, ne nudimo kurseve raznih jezika, gde ćeš od svakog naučiti po malo. Mi smo posvećeni onome u čemu smo nenadmašni – podučavanju nemačkog.

Naš tim u svojim redovima ima doktore filoloških nauka, nosioce Geteovih i TELC licenci, ispitivače na zvaničnim ispitima.

Katarina Paunović

Prof. nemačkog jezika

Katarina Paunović je master filolog germanista. Ljubav prema nemačkom jeziku pokazuje još u prvoj godini srednje škole, kada dobija stipendiju da dve nedelje preko leta boravi u Nemačkoj. Od tog trenutka je svake godine boravila u Nemačkoj, usavršavajući se na razne načine, a na fakultetu dobija stipendiju da semestar provede u Ludwigsburgu. Nakon završetka osnovnih i master studija upisuje doktorske studije-uža naučna oblast metodika nastave. Ljubav prema nastavi je motiviše da se redovno usavršava na tom polju kako bi učenicima prenela znanje na što lakši i zanimljiviji način. Uspešno priprema učenike za polaganje Goethe, telc, ÖSD i ECL ispita, a poseduje licencu za ispitivača telc i ECL ispita. Cilj joj je da na času stvori opuštenu atmosferu, da motiviše učenike da zavole jezik, i da uvek podrži učenike u ostvarivanju svojih ciljeva kada je u pitanju učenje nemačkog jezika.

Danica Antonijević

Prof. nemačkog jezika

Danica je profesorka nemačkog jezika koja gaji veliku strast prema predavanju i prenošenju znanja drugima. Inspiraciju za svoj poziv pronašla je u ljubavi prema putovanjima, stranim jezicima i kulturama. Njena karijera započela je radom sa decom, što joj je pomoglo da otkrije da su strpljenje, zanimljiva nastava i pozitivna atmosfera ključni faktori za uspešnost u učenju stranog jezika. Danica je uvek u potrazi za novim načinima da unapredi nastavu i prilagodi je potrebama savremenih uslova. Posebno je zainteresovana za implementaciju novih digitalnih alata koji čine nastavu dinamičnijom. Njena kreativnost i inovativnost često donose iznenađenja na časovima, čineći učenje zabavnim i interaktivnim iskustvom.

Hristina Šarčević Bulatović

Prof. nemačkog jezika

Hristina je diplomirani filolog germanista sa višegodišnjim iskustvom. Ljubav prema nemačkom jeziku se javila u osnovnoj školi koja je kasnije prerasla u profesiju i životno opredeljenje. Za vreme osnovnih studija boravila je u Nemačkoj gde je bila praktikant u državnim ustanovama i svoje znanje je nadograđivala na Univerzitetu u Bambergu. Sfera njenih interesovanja je metodika nastave nemačkog jezika kao i upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi što njene časovi čini interesantnim. U nastavi koristi digitalne alate za učenje koji su inovativni i zanimljivi polaznicima. Sa njom ćete se temeljno pripremiti za međunarodni sertifikat koji Vam je neophodan, jer ima višegodišnje iskustvo u pripremi zvaničnih ispita kao što su TELC, GOETHE i ÖSD. Pre svega je fokusirana na individualnu nastavu gde je maksimalno posvećena svakom polazniku. Temeljna je, kreativna i strpljiva u radu i njen cilj je da prenese znanje i ljubav prema nemačkom jeziku.

Milica Vučić

Prof. nemačkog jezika

Milica je diplomirani filolog germanista. Nakon kratkog rada u tradicionalnoj školi jezika, brzo je prepoznala prednosti online podučavanja i odlučila se fokusirati na tu oblast. U kratkom vremenskom periodu stekla dragoceno iskustvo u svom polju, tako što je uspešno podučavala nemački jezik na različitim nivoima, od početnika do naprednih (do nivoa C1). Uspešno je pripremala učenike za jezičke ispite poput TELC-a, ÖSD-a i Goethea. Zahvaljujući svom znanju o ispitima, pomaže učenicima da postignu željene rezultate. Milica se oseća podjednako komforno u vođenju grupnih kurseva, gde stvara dinamično i podsticajno okruženje u kojem učenici razviti svoje veštine komunikacije na nemačkom jeziku i u individualnom radu sa polaznicima, kako bi mogla da se usredsredi na potrebe i ciljeve svakog polaznika.

Julija Nikolić

Prof. nemačkog jezika

Julija nosi zvanje diplomiranog filologa – germaniste, koja strastveno deli svoje znanje kao nastavnica nemačkog. Njeno rano izlaganje nemačkom jeziku izazvalo je doživotnu fascinaciju, podstičući njenu želju da istraži njegove dubine. Sa stručnošću u jeziku i kulturi, ona inspiriše svoje učenike da prihvate lepotu i zamršenost nemačkog jezika, otvarajući vrata sveta razumevanja i povezanosti. Kroz angažovane lekcije i kreativne aktivnosti, ona stvara prijatno okruženje za učenje u kojem se učenici osećaju motivisanim da istražuju nemačku gramatiku, rečnik i izgovor. Podstiče aktivno učešće, promoviše otvoreni dijalog i smislene diskusije i prilagođava svoj pristup jedinstvenim stilovima učenja i ciljevima svakog pojedinačnog učenika.

Marija Radojković

Prof. nemačkog jezika

Marija je Master filolog germanista i već pet godina je deo našeg tima. Ljubav prema nemačkom jeziku i profesorskom pozivu se kod nje razvija još u gimnaziji te se kasnije na studijama u Srbiji i Nemačkoj rado posvećuje metodičkim predmetima. Odmah nakon završenih studija počinje sa radom kao profesor i nastavlja usavršavanje na tom polju. Najveću motivaciju pronalazi u zadovoljnim učenicima, praćenju njihovog napretka i položenim zvaničnim ispitima za koje već nekoliko godina uspešno priprema polaznike. 

Na časovima se sa puno strpljenja i razumevanja posvećuje polazniku i njegovim ciljevima, a konverzaciju na nemačkom jeziku od samog početka učenja stavlja na prvo mesto.

Milica Đorđević

Prof. nemačkog jezika

Milica je master filolog germanista. U srednjoj školi se zainteresovala za nemački jezik i to interesovanje nastvila na fakultetu. U početku nije bila zainteresovana za podučavanje, ali se to na fakultetu u toku prakse i rada sa decom promenilo. Već 8 godina je ipak u svetu podučavanja, radila je i sa decom najmladjeg uzrasta (3godine) i sa odraslima. Rad sa decom je usavršila i tokom svog boravka u Nemačkoj. Milicu možete upoznati i na grupnim kursevima, a i na individualnim časovima, gde će ona prilagoditi čas Vašim potrebama i dovešće Vas do cilja u najkraćem mogućem roku. Ono gde se Milica posebno ističe su pripreme polaznika za međunarodne ispite: Goethe, Telc, ÖSD, a ona je i licencirani Telc ispitivač. 

Pored sveta predavanja Milica se dobro snalazi i u svetu ekonomije, gde paralelno već 7 godina radi za nemačku kompaniju, gde svakodnevno koristi nemački u različitim vidovima komunikacije, a samim tim usavršava svoja znanja iz drugih oblasti.

Tanja Todić

Prof. nemačkog jezika

Tanja je master filolog – germanista sa višegodišnjim iskustvom u podučavanju nemačkog jezika. Za vreme svojih masterskih studija boravila je na Univerzitetu u Jeni, pri čemu je u fokusu njenih istraživanja bila Metodika nastave nemačkog jezika kao stranog. Nakon završenih studija odmah počinje sa radom kao profesor jezika, a osim pripremanja polaznika za različite zvanične ispite, posvećuje se pre svega grupnoj nastavi. 

Upotrebom najsavremenijih metoda i alata za učenje, kao i autentičnih materijala, trudi se da svakom polazniku približi nemački jezik, a da sam proces usvajanja znanja učini što lakšim i zanimljivijim. Podsticajna i prijatna atmosfera, podrška i aktivna komunikacija na nemačkom jeziku od samog početka su reči koje najbolje opisuju njenu nastavu.

Nevena Jevtić

Prof. nemačkog jezika

Nevena je master filolog germanista. Prvi kontakt sa nemačkim jezikom ostvaruje još u ranom detinjstvu, zapravo u osnovnoj školi. Pohađa razrede osnovne škole u Nemackoj.Nakon povratka u Srbiju nastavlja u tom pravcu tako što upisuje filološki fakultet, smer germanistika.Posle završetka osnovnih studija upisuje master studije. Ubrzo posle apsolviranja studija svoje znanje počinje  da prenosi deci u vidu nastavnika nemačkog jezika u osnovnoj školi gde radi vec punih 9 godina. Osim rada u školi ona svoje znanje prenosi na kandidate i putem online nastave, spremajući iste za razne ispite TELC, FSP, GOETHE…

Veliki broj Nevenenih kandidata jesu medicinski radnici, od medicinskih sestara, negovatelja do doktora, to je jedna od njenih omiljenih oblasti. Kao predavača je odlikuju strpljenje, uvek dobro raspoloženje i profesionalna posvećenost poslu, što rezultira velikim brojem kandidata i mnogobrojnim preporukama. Nevena je zahvaljujući svom znanju u mogućnosti da svakom kandidatu, bilo to na nivou A1 ili C1, na najbolji mogući način i vrlo prijatnoj atmosferi prenese njima neophodno znanje za polaganje željenog ispita.

Nevena Lišanin

Prof. nemačkog jezika

Nevena je Master filolog germanista, koja se, pored fakultetskog zvanja, usavršavala na više polja, a sve u cilju jednostavnog prenošenja nemačkog jezika. 

Podučavanjem je počela da se bavi još u studentskim danima kada je prvenstveno radila sa decom, a zatim i odraslima. S tim u vezi se danas pronalazi u radu kako kroz školski program tako i kroz kurseve svih jezičkih nivoa. Pored toga uspešno priprema polaznike za sve zvanične ispite za dobijanje sertifikata, pri čemu učenike u potpunosti sprovodi kroz celokupan izgled ispita. 

Prijatna i zabavna atmosfera na času, strpljenje i razumevanje olakšava učenicima da nemačkom jeziku priđu bez ikakvog straha te da ga samim tim i lakše savladaju. Posebno se akcenat stavlja na komunikaciju čime se učenici pripremaju za sve životne situacije za boravak u zemljama nemačkog govornog područja. 

Ono što joj je najveća motivacija za rad jesu upravo polaznici među kojima je stekla prijatelje za ceo život.

Suzana Marjanović

Prof. nemačkog jezika

Suzana je Diplomirani profesor nemačkog jezika i književnosti, sa višegodišnjim iskustvom i radom u Nemačkoj. Kombinacijom ta dva iskustva, priprema učenike za svakodnevne situacije i pomaže im da se integrišu u društvo. Stoga se trudi da nastava metodički obuhvata sve neophodne kompetencije, ali i da pre svega bude tematski interesantna.

Polazi od toga da se njena nastava prilagođava učenicima, njihovim dodatnim zahtevima i željama, zatim krenu zajedničkim putem do ostvarenja cilja. Ukoliko je vaš cilj polaganje sertifikata, Suzana takođe ima iskustva u tome. Tako da sa vama uvežbava upravo ono što možete da očekujete na polaganju.

Ljubav prema ovom poslu rodila se još za vreme studija. Uspeh, ostvareni ciljevi i pozitivni komentari učenika su njena najveća motivacija.

Katarina Todosijević

Prof. nemačkog jezika

Katarina nosi zvanje Master ekonomiste. Međutim, ako je pitate za njen poziv, odgovor koji ćete dobiti je prof. nemačkog jezika. Završila je kragujevačku Germanistiku a kao stipendistkinja boravila je i na Univerzitetu u Triru u Nemačkoj. Ekspert je za individualne konverzacijske časove i cake pri pripremi Goethe, telc i ÖSD ispita, a koliko pažnju posvećuje svrsishodnom učenju potkrepljuju brojni zvanični sertifikati naših polaznika, ali i njihove izjave poput toga da bi inspirisala i sliku da propeva, ali na tečnom hohdojču. Duboko veruje da može da ti pomogne da ostvariš bilo koji jezički cilj, savladaš razliku u izgovoru između ö i ü, a usput isprobaš Glamping na Rajni i tražiš povišicu na nemačkom. Uskoro stiče i zvanje Master filologa, a životni moto i omiljena reč joj je Nachhaltigkeit.