5 najboljih aplikacija za učenje nemačkog jezika

5 najboljih aplikacija za učenje nemačkog jezika

Hartweger_Online_skola_nemackog_jezika_34

Nekada su postojali mali rečnici koje smo mogli nositi uvek sa sobom i na taj način smo obnavljali reči. Danas imamo svakoga trenutka sa sobom ne samo mali rečnik već mali kompjuter. Pre par godina je to verovatno bilo nezamislimo. Predstavljamo vam najbolje aplikacije za učenje nemačkog jezika po oceni stručnih profesora.


Zašto ne bismo iskoristili sve prednosti mobilnog telefona. Zašto nam on ne bi pomogao pri učenju nemačkog jezika? 

Mi u HARTWEGER Centru koristimo mobilne telefone u nastavi na različite načine. Evo kako možete vi da vežbate uz pomoć mobilnog telefona.

6000 WÖRTER-DEUTSCHE SPRACHE LERNEN-Aplikacije za učenje nemačkog jezika

img_1028Kako govorimo o aplikacijama koje su namenjena pre svega korisnicima koji se nalaze na početnom nivou mislimo da je najkorisnije na ovom nivou koristiti aplikacije koje nude nemačko-srpski prevod.

Ova aplikacija vam pomaže da svladate vokabular. Možete odabrati temu, zatim podtemu i učiti reči. Kada savladate reči imate mnoštvo igrica uz pomoć kojih možete uvežbavati naučeno. Naša ocena: odlična

Aplikacija za iOS uređaje ovde

Aplikacija za android ovde

DEUTSCHTRAINER A1-Aplikacije za učenje nemačkog jezika

img_1018Uz pomoć ove aplikacije vežbate vokabular i strukturu rečenice na nivou A1. Aplikacija je besplatna za iOS i android uređanje. Sav sadržaj aplikacije je jednojezičan, dakle sve je na nemačkom jeziku.

ŠTA VEŽBATE?

Aplikacija ima 10 lekcija. U svakoj lekiciji vežbate vokabular i struktutu u vezi sa nekom temom iz svakodnevnice. Teme su u skladu sa temama u udžbenicima i u skladu sa ispitom A1 Geteovog instituta.

KAKO VEŽBATE

U svakoj lekciji ćete pronaći različite vežbe. Slušate audio zapise i birate reč kako bi dopunili neki tekst. Treba da pronađete reči u osmosmerci ili da povežete sliku i reč. Igrate ukrštene reći ili povežete delove u jednu rečenicu. Svaka lekcija sadrži oko 20 kratkih vežbi.

HARTWEGER Centar ocenjuje aplikaciju najvišom ocenu. Laka je za upotrebu. Vežbanja su veoma kratka i možete ih raditi u pauzi na poslu ili busu.

Aplikacija za iOS uređaje ovde

Aplikacija za android ovde

DUOLINGO- Aplikacije za učenje nemačkog jezika

img_1019Duolingo je krenuo krajem 2012. i trebala mu je samo godinu dana da osvoji više od 20 miliona poklonika. Pogledajte zašto ga je Apple proglasio najboljom besplatnom iPhone aplikacijom 2013. godine.Ukoliko ne govorite engleski ovo nije aplikacija za vas. Za sada postoji mogućnost učenja nemačkog jezika samo uz pomoć engleskog. Sigurno je da će se situacija promeniti i da ćemo imati uskoro i srpski jezik u ponudi na Duolingo.

 

DUOLINGO je koncipiran kao igrica. Na početku uradite test, na osnovu kog vam utvrde nivo i zabava počinje. Sami možete odrediti vreme koliko možete dnevno posvetiti učenju jezika. DUOLINGO će vas opominjati svakoga dana da treba da mu posvetite vreme. 🙂

Aplikacija za iOS uređaje ovde

Aplikacija za android ovde

HUEBER DEUTSCH-BOX - Aplikacije za učenje nemačkog jezika

img_1020Uz pomoć ove besplatne aplikacije (samo za iSO uređaje) trenirajte najvažniji vokabular u svakodnevnim situacijama. Pripremite se za ispite A1, A2 ili B1. Za nivo A1 učenje je uz pomoć fotografije i tona. Na nivou A2 i B1 se sve reči mogu čuti.

Prvo odaberete temu uz pomoć opcije Auswahl. Zatim će vam se pojaviti reč i ukoliko je znate kliknite na richtig, ukoliko ne kliknite na falsch. Na taj način napravićete svoju online kutiju sa rečima uz pomoć koje možete vežbati vokabular. Jezička kombinacija je nemačko-engleski.

Update jul 2022 – ova aplikacija više ne postoji

MONDLY: LERAN GERMAN Aplikacije za učenje nemačkog jezika


Odlična aplikacija za učenje nemačkog jezika. Postoji mogućnost da se odabere hrvatski kao jezik koji će vam pomagati u učenju. Nekoliko lekcija možete imati besplatno, ostale se naplaćuju. Mi mislimo da je i investicija od 1000 ili 2000 dinara u ovakvu aplikaciju isplativa. Kao što bi kupili knjigu za učenje danas kupujemo aplikaciju. Ova je svakako vredna tog novca.

Aplikacija za iOS uređaje ovde

Aplikacija za android ovde

Znamo da je teško učiti sam, bez podrške i povratne informacije. Zato te pozivamo da upišeš neki od grupnih kurseva u Hartweger Centru i da zajedno učimo nemački. Piši nam na info@hartweger.rs i šaljemo ti sve informacije o kursevima.

Ako ti je ovaj tekst koristan, pročitaj i:

DER, DIE, DAS

Želiš brzo da proveriš neki član? Ovo je prava aplikacija za tebe. Mnogi rečnici pružaju mnoštvo informacija kao npr. prevode, razne oblike itd. Ako vam treba da brzo da proverite da li je der, die ili das, skinite ovu aplikaciju.

Za andorid uređaje preuzmi ovde.

Za apple uređaje preuzmi ovde.