Nemački jezik preko interneta - BESPLATNO

nemački jezik preko interneta

 ,,Ja mogu sve da razumem, ali ne mogu da pričam. Kada čitam ili slušam sve mi je jasno, ali kada treba da sklopim rečenicu ja blokiram.ˮ Da li ste i vi bar jednom izgovorili ove rečenice?

Svi želimo da progovorimo i najviše nas motiviše ako razvijemo veštinu govora. Istina je, međutim, da najveći problem na zvaničnim ispitima kandidati imaju prilikom razumevanja slušanjem. Pre svega, na nivoima B1 i B2 vrlo često naši polaznici kažu da im je to bio najteži deo.

Kako možete da poboljšate nemački jezik preko interneta?

Ako vaš nastavnik-nastavnica sve vreme na času govori na srpskom – menjajte nastavnika!

Ja se sećam svoje prve pink kasete sa pesmicama na engleskom jeziku koju sam dobila na poklon i koju sam obožavala. Sigurna sam da je tata još uvek čuva negde u nekom podrumu.

Kasete su zamenili CD-ovi , pa DVD-jevi i danas je sve em jednostavno naći. Em je besplatno, em ima toliko toga da je i previše i da se ne možemo snaći.

Mi smo zato za vas napravili listu YouTube kanala koji su zavredeli našu pažnju:

-Prvo mesto svakako zauzima najbolja ponuda za nemački jezik preko interneta ne samo na Youtube-u, već uopšte online, ponuda Deutsche Welle-a (ovde). Na njihovom kanalu se možete zadržati satima i sigurni smo da morate pronaći nešto za sebe. Ovakvu besplatnu ponudu je zaista šteta ne iskoristiti.

-Gete institut nudi različite serije za različite nivoe, i svakako su vredne gledanja: Mein Weg nach Deutschland (ovde) mogu da gledaju i polaznici na nivou A1.

-Kanal Easy German (ovde) – video zapisi sa untertitlom na nemačkom i na engleskom jeziku. Živopisni, zabavni, kreativni koji nam ne pomažu  samo pri učenju, već nam i dočaravaju i kulturne specifičnosti zemlje.

-Simpatična Anja (ovde) i njena putovanja i objašnjenja.

Dobro strukturisani kratki video zapisi koji traju svega 3 minuta na German in three minuts (ovde). Nisu naročito atraktivni, sve vreme vidimo profesorku koja govori na engleskom i na nemačkom jeziku. Dobro je za one koji vole da imaju strukturu i red pri učenju.

-Deutsch für euch (ovde). Simpatična mlada devojka je snimila video zapise koji su zabavni i u kojima ona govori o sebi u raznim životnim situacijama. Njen kanal se preporučuje naprednijim korisnicima nemačkog jezika od nivoa A2.

-Get Germanised (ovde) – mladi par koji vam govori razne priče na nemačkom jeziku, upoređuje razne situacije i pojave u Engleskoj i Nemačkoj. Preporučuje se ljudima koji su napredniji nivo, na primer B1.

Za one koji vole da uče gramatiku uz pomoć klasičnih prezentacija – German Course (ovde)  je mesto za vas. (Ne preterano zabavan 🙂  profesor koji objašnjava različite gramatičke fenomene.

P.S. Sve ti je ovo previše i želiš nešto baš po tvojoj meri. Ovo je pravo mesto za tebe!