Nemački za medicinare – Najgledanije serije na nemačkom

Hartweger_Online_skola_nemackog_jezika_24

Radite kao lekar, medicinska sestra ili tehničar. Spremate se za život i rad u Nemačkoj. Učite nemački jezik već mesecima i dosta vam je gramatike i pravila. Hteli biste da čujete i vidite kako to stvarno izgleda u nemačkim bolnicama. Serije koje ćemo vam predstaviti su upravo serije koje će poboljšati ne samo vaš opšti jezik već posebno  “nemački za medicinare”. Potreban nivo je minimum B1+.

Klinik am Südring - Nemački za medicinare

Ako pokušate da gledate seriju na oficijlanom kanalu televizije Sat1, a živite na Balkanu verovatno nećete uspeti. Srećom seriju možete naći na YouTube ovde . Serija je na nemačkom jeziku i opisuje autentične situacije u bolnici. Traju oko 15-tak minuta. Naša preporuka je da svaki dan pogledate po jednu epizodu. Dakle uživajte u “Reality-Krankenhausserie”.

In aller Freundschaft – Die jungen Ärzte - Nemački za medicinare

Ako ste ljubitelj serija koje se bave situacijama u bolnici na pravom ste mestu. Serija na nemačkom jezku “In aller Freundschft Die jungen Ärzte” ovde vas kroz 40-tak minuta vodi kroz različite situacije jedne bolnice u Nemačkoj.

Dr House - Nemački za medicinare

Nešto starija serija, snimana do 2004. Dr  House komunicira sa kolegama direktno i ponekada grubo. To dovodi do čestih konflikata.

Dr Klein - Nemački za medicinske radnike

Doktorka Klajn vas uvodi u svet medicine. Kako ni sama doktorka ne izgleda onako kako bi mi zamišljali jednu doktoru dolazi do raznih zanimljivih situacija. 

Die Schwarzald - serija na nemačkom

Stara, dobra i nikada prevaziđena serija na nemačkom jeziku sa omiljnom tematikom – Bolnica i situacije u njoj. Posebno za one Jugonostalgičare koji se još uvek sećaju ove serije sa naših kanala. 🙂 

Scrubs - Die Anfänger - Nemački za medicinare

Mislite da humor i medicina ne idu zajedno?! Pogledajte seriju koja će vas ubediti u suprotno. Čekamo utiske. Naša topla preporuka. Serija će vas sigurno oduševiti. 

Herzflimmern Klinik am See

Nemačka sapunica koja je snimala od 2012-2014 godine. Radnja se dešava u izmišljenoj bolnici. Glavni likovi su lekarka i njen suprug sudija. Sin je takođe lekar i na pragu je ženidbe sa mladom lekarkom….

Listu omiljenih nemačkih serija za medicinske radnike uz pomoć kojih može da se vežba nemački za medicinare možeš naći ovde. Kupi dovoljno kokica i uživaj. Ako ti neka reč nije jasna ne uzbuđuj se, važno je da razumeš suštinu. Ako poželiš da razumeš baš sve onda ti svakako savetujemo online časove u našem centru. Možda ti odgovara da ti svake nedelje besplatno šaljemo savete za učenje nemačkog na mejl? Prijavi se i svakog petka očekuj nove savete. 

 

Ako ti je ovaj tekst koristan, pročitaj i: